5 skiften ett starkt självledarskap ger mig

Vinsterna jag har fått från ett starkt självledarskap är helt fantastiska! Jag är så otroligt tacksam till mig själv och de som hjälpt mig genom många coachande samtal till den jag är idag!

Jag hade inte varit den person jag är idag om det inte vore för att jag jobbat aktivt med mig själv de senaste åren. Det är ett val jag fortfarande behöver påminna mig om dagligen, men det gör verkligen skillnad. Och det blir lättare och lättare för varje år som går, för jag har redan gjort grundjobbet. När jag blir stressad känner jag igen signalerna tidigare, jag vet vilka triggers som skapar stress, och jag har lärt mig att förebygga dem genom ex. en planering där vila och återhämtning alltid finns med. Varje dag, året runt. 

Ta del av fem skiften som självledarskap skapat för mig, och reflektera sedan över, vad skulle kunna vara möjligt för dig?

5 skiften som ett starkt självledarskap ger mig!

 

1. Från fast i karriären till att jag landade mitt drömjobb

Jag ville komma vidare i min karriär men blev stressad under intervjuer och hade svårt att visa mina styrkor. Genom att prata högt om detta kunde jag se det utifrån och förstå mig själv bättre. Detta gjorde att jag stolt kunde vara mig själv och därför landade ett riktigt drömjobb!

2. Från bitter till exalterad

Jag var så bitter! Så trött på min situation och frustrerad över att jag inte kunde ta mig ur den. Detta rann ofta över på min partner och gjorde även att jag var en lättstött och irriterad kollega stundtals. Genom coachande samtal förstod jag att jag var mitt eget största hinder, och jag lärde mig vad jag behövde tänka, känna och göra mer eller mindre av för att må och prestera riktigt bra. Jag började leva livet på mina villkor och det gav mig så mycket kraft och glöd!

3. Från JA till NEJ

Jag ville aldrig säga nej, utan alltid vara den som ställer upp till varje pris. Jag fick alltid höra hur viktigt det är med reflektion och återhämtning, men det hade jag aldrig tid för i min fullbokade kalender. Jag hade inte förstått hur viktigt det är med gränssättning och kommunikation kring dessa. Tills jag en dag insåg att det inte är min prestation som definierar mig eller mitt värde. Jag är tillräcklig precis som jag är, och jag har också behov för att orka och känna glädjen i vardagen. Nu stannar jag upp dagligen för att besluta om JA eller NEJ är vad som behövs i stunden!

4. Från stress till lugn

Jag levde många år med stress varje dag, vilket ledde till magproblem, trötthet och orkeslöshet. Jag tänkte att, det är så här det är för alla drivna personer, jag behöver bara hålla ut till nästa semester, då får jag vila. Nu har jag lärt mig hantera mina triggers, utmaningar och hinder, mina magproblem är nästan helt borta, och jag känner att jag har energi och glädje kvar, även i mörka vinterkvällar. Jag väljer mig själv varje dag, och det mig lugn och trygg i mig själv.

5. Från tunnelseende till inkluderande

Jag ville ofta lösa mina problem själv, ville inte visa mig sårbar och svag inför andra. Detta ledde till att jag ofta fastnade onödigt länge i mina utmaningar. Nu har jag lärt mig att det är precis just det som gör mig mänsklig och stark. Jag vet vilka jag kan vända mig till, där jag känner mig trygg, får stöd, ett bollblank och utmanas.

Jag skulle kunna skriva hur många vinster till som helst, aktivt självledarskap gör mig till en starkare kvinna som har tagit tillbaka kontrollen över sina val, resultat och sitt välmående. Det är helt ovärderligt! 

Vilka vinster har du sett av ett starkt självledarskap, och vad skulle kunna vara möjligt om du la in nästa växel?

 

Tillbaka till artikeln

Lämna en kommentar