Den snabba vs den långa vägen?

Jag träffar många drivna och högpresterande kvinnor varje vecka. Vissa är chefer, vissa är beslutsfattare, andra är nya på jobbet, medan andra har varit årtionden på samma arbetsplats. Alla dessa kvinnor har dock vissa saker gemensamt. De vill utvecklas, utmanas och stärka sig själva, samtidigt som de ofta är nyfikna på att utforska något nytt! 

Vi använder många olika verktyg och modeller för att ta dem framåt, och väldigt ofta kokar detta ned till ett vägval. Vill de ta den enkla, snabba vägen framåt, eller vill de göra en större förändring, som kräver mer arbete, men samtidigt kommer lära dem 1000-tals värdefulla insikter.

Vi kan nämligen inte förvänta oss att stora förändringar ska bli framgångsrika om vi inte är villiga att faktiskt göra jobbet som krävs. Oftast krävs det att vi i detta skede tittar på, hur viktigt är detta område för dig, där du är just nu i livet? Hur mycket tid och energi är du villig att lägga ned för att göra din förändring?

Det finns inget rätt och fel svar på dessa frågor, utan det handlar snarare om att du behöver känna in, vad är viktigt för dig här och nu? 

Om du har ett skav i din karriär men inte är villig att göra en större förändring som kräver tid och engagemang, då tittar vi på hur du kan göra det bästa av den situationen du har? Då kommer du ha tid och energi kvar till andra delar av livet, som kanske är viktigare för dig just nu. Här kollar vi på vad du kan skruva på för att hitta glädjen i vardagen med enkla medel.

Om du har en stark vilka av att du är på fel plats i yrkeslivet, och verkligen vill lägga ditt fokus på detta, då lägger mer krut här så att du verkligen kommer till insikt med vad du vill göra och också tar dig hela vägen dit. Då blir istället resultatet att andra delar av livet behöver få mindre fokus, och det kikar vi också på tillsammans. 

Just den här balansen kommer upp i nästan varje klientsamtal jag har. Hur vi kan balansera våra veckor, dagar och timmar för att lyckas med det vi verkligen vill. Denna balans ser ofta väldigt olika ut för varje kvinna som kommer till mig, och förändras även över säsonger och perioder i livet. Och det handlar mycket om att förstå, vad är det som jag egentligen vill lyckas med? Är det att ha energi kvar på kvällen till min familj, eller är det att ta det där nästa karriärssteget innan kvartalet är slut?  Eller något helt annat?

Vad tänker ni kring detta?

Ta hand om dig, och det som är viktigt för dig! 

Emma 

Tillbaka till artikeln

Lämna en kommentar