Det dåliga samvetet

Denna tid på året är det hög prime time för alla duktiga flickor! 

Det är klappar som ska inhandlas (gärna de perfekta, extra eftertänksamma klapparna också), det är godis som ska bakas (helst från grunden och utan socker och gluten) och det är många aktiviteter från julmarknader till glöggmingel, uppvisningar, julbord och luciatåg. 

Många av mina klienter slåss med ett dagligt dåligt samvete av alla dessa påhittade måste som vi ju faktiskt egentligen inte behöver dra på oss. 

För att minska detta ständigt dåliga samvete, som ofta skapar mycket stress och nedslående tankar, är det så viktigt att stanna upp.  Andas långsamt.  Och att faktiskt våga möta dessa tankar med värme och observera dem. Och sen vara helt ärliga med oss själva. 

Dessa frågor brukar hjälpa mig när jag får dåligt samvete. 

- Är dessa tankar sanna?

- Har jag rimliga förväntningar på mig själv?

- För detta mig närmare mina mål?

- Vad behöver jag egentligen just nu?

Glöm inte att ta hand om er själva och era behov nu i vinter! 

Vi hörs snart igen, 

Emma

Tillbaka till artikeln

Lämna en kommentar