Ett år som egenföretagare - Så här summerar jag året

För ett år sen klev jag ut från kontoret på min sista arbetsdag. 

Från företaget som varit mitt hem och format vem jag är de senaste 17 åren.


Det kändes bitterljuvt. 


Tankar som "Vad f*n har jag gjort", "Ska jag verkligen lämna alla dessa fantastiska kollegor bakom mig" och "Hur ska det gå" bubblade inom mig och jag kände mig samtidigt så så så FRI. FRI att följa mina drömmar. FRI att ha en flexibilitet i varifrån jag jobbar. FRI att designa mitt egna liv, helt utefter mina villkor. 


Det senaste året har varit fullt av väldigt många olika känslor på en och samma gång. Det har varit både svårt, läskigt och stundstals känts väldigt utlämnande. Samtdigt har det varit otroligt befriande, kreativt och så utvecklande. Och fantastiskt roligt. Men ändå ensamt ibland. Men också berikande när jag träffat en branschkollega som har exakt samma utmaningar som mig och vi kan bolla dem tillsammans. 


Det som verkligen varit avgörande för att jag ska kunna ta mig framåt har varit två lärdomar jag fått under året. CONNECTION och COMMUNITY. 


💡 CONNECTION - För att allt blir så mycket lättare, klarare och roligare när jag lyssnar på mig själv och påminner mig om min vision, mitt syfte och mitt varför. Vad som är viktigt på riktigt. Vad som egentligen behövs här och nu. Här har mitt självledarskap fått sig en rejäl utmaning som jag har mig att leda mig själv med ännu mer värme och kärlek, inte lika hårt som jag gjort tidigare. 

💡 COMMUNITY - För att jag varken vill, orkar eller kan göra allt själv. För att vi är starkare tillsammans! För att vi utvecklas så mycket mer av fler perspektiv. För att vi kan hjälpas åt att lyfta varandra när det behövs. För att vi vågar mer när vi gör det tillsammans! För att jag behöver prata högt om mina utmaningar ibland för att kunna släppa taget om frustrationen, hitta lösningar och komma framåt snabbare.

Vad har du lärt dig från det senaste året? Och vilken skillnad har det gjort för dig?

Ta hand om dig, 

Emma

Tillbaka till artikeln

Lämna en kommentar