Kraften i coaching

Igår var jag på ett event, "Stora Coachingdagen" I samband med International Coaching Week som hålls denna veckan av ICF, som är den största branschorganisationen för professionella coacher. 

Ett tema som diskuterades hela dagen var kraften i coaching. En kraft som ligger mig varmt om hjärtat är att skapa trygghet i att vara sig själv och att stå upp för det som är viktigt på riktigt. Att våga tänka annorlunda, vara annorlunda och göra annorlunda trots att det avviker from normen eller någon annans förväntningar. 

En annan kraft som är otroligt fin är att öka ansvarsförmågan hos klienterna. Att de ska kunna känna sig resursstarka, kapabla, värdefulla och viktiga. Inifrån och ut. Vi skippar skitsnacket och fokuserar på att skapa värde för det som är centralt för klienten helt enkelt. 

Det handlar också om att bli sedd. Här berättade en coach om när hon hade coachat en 50årig kvinna som hade börjat gråta i slutet av samtalet. Hon sa att det var första gången någonsin som någon hade lyssnat på henne i en hel timme. Sorgligt och ändå fint på samma gång. 

I en värld av ständiga förändringar och stor teknisk utveckling får vi aldrig glömma det mänskliga samspelet. Och jag känner mig så stolt över att kunna ge det till mina klienter!

Ta hand om dig, 

Emma

Tillbaka till artikeln

Lämna en kommentar