Mina främsta vinster med medveten närvaro

Det finns så saker som är så svårt i dagens samhälle som medveten närvaro. Samtidigt är jag helt säker på detta är en av dem verktygen vi verkligen behöver för att främja vårt välbefinnande och njuta av tillvaron. 

Vad är då vinsterna med medveten närvaro, här har jag listat de största skillnaderna för mig. 

- Jag blir skarpare & tydligare

- Det blir att fokusera och att lägga fokus på rätt saker

- Jag känner mig lugnare och mina tankar sluta snurra runt runt runt

- Jag känner större glädje och njuter mer 

För mig har detta inte alltid varit lätt, och det är det fortfarande inte. En stor utmaning att vara närvarande är i perioder där jag känner mig stressad, uppjagad, tankspridd, eller har ett så kallat "bråttombeteende". Men mitt självledarskap och mina verktyg jag samlat på mig under åren hjälper mig verkligen här! 

Det jag gör idag för att aktivt öva på att vara medvetet närvarande är att samla mina framgångsrecept, och repetera dem dagligen. Mina skogspromenader är en sån sak. Men också trädgårdsarbete, bokläsande, när jag diskar och när jag hänger tvätt. Jag har jobbat på att få in mer medvetenhet i vardagen de senaste åren och känner att nu börjar det faktiskt landa ganska bra, även om det såklart går upp och ner. 

I påsk vill jag fortsätta öva på att vara närvarande, tillsammans med familj och vänner. Lägga bort mobilen och vara tillsammans. Lyssna. Smaka. Känna. Höra. Se. Gud så härligt det ska bli!

Med det önskar jag dig en riktigt härlig påsk!

Ta hand om dig, 

Emma

Tillbaka till artikeln

Lämna en kommentar