Nytt år, ny version av dig?

Snart skålar vi in det nya året och många av oss har antingen nyårslöften eller andra mål för året som vi har satt. Vad är då viktigt för att ett nyårslöfte ska uppnås? I detta inlägg får du ta del om mina tankar kring detta. Det finns nämligen flera gemensamma nämnare som återkommer när det kommer till nyårslöften. 

Statistiken som mäter nyårslöften genom undersökningar har de senaste åren visat att de allra flesta inte klarar sig längre än till den 17:e januari. Det är datumen då de flesta löftena upplöses. Otroligt trist med tanke på att det är 348 dagar kvar av året!

Vad behöver jag då tänka på när jag sätter mitt nyårslöfte för att det ska hålla i mer än 17 dagar? 

- Ett personligt varför som du verkligen brinner för hjälper dig hitta din inre motivation, gör detta så specifikt, detaljerat och visuellt du bara kan.

- Tänk babysteps! En liten start och ett pyttelitet steg framåt varje vecka. Om det känns enkelt och det blir av blir det mycket mer motiverande att fortsätta!

- Sätt tydliga delmål, bestäm en tid när du stämmer av dem regelbundet, sätt en påminnelse som funkar för dig!

- Tänk igenom dina hinder och utmaningar redan i förväg. Hur löser du dem?

- Omge dig med massvis av support och inspiration, både i form av att ta hjälp, podcasts, böcker, vänner som hakar på, en tavla i hallen med din målbild, en visionboard, personer som du inspireras av som gjort resan före dig.

Vill du ha stöd på vägen är mitt 15-timmars coachingpaket perfekt, eftersom vi då kan ses regelbundet hela året och har digitala samtal som för dig framåt! Du kan läsa mer om detta under priser. 

Med det så önskar jag dig en riktigt härlig jul och ett gott nytt år!

Ta hand om dig, 

Emma

Tillbaka till artikeln

Lämna en kommentar