Vad vill du sluta med i november?

När jag jobbade som Business Controller så älskade jag den här tiden på året. Vi var mitt uppe i budgetperioden inför kommande år och det fanns en utmaning som fick igång mig rejält! Att rannsaka mig själv och vårt affärsområde! 

Det är en sån otroligt befriande känsla att reflektera på djupet över både vad man vill behålla, men också vad man behöver göra sig av med. Och det är det sistnämnda som jag kommer fokusera på under november månad.  För mig ger detta samma lätta känsla som när man tagit en hel helg för att rensa hemma. Man går in i garderober och förråd, undersöker vad man har framför sig, och gör sig av med allt som man inte längre använder. 

Under november fokuserar jag på att hitta olika beteenden, tankar och handlingar som jag vill sluta med. Jag vill rensa ut för att skapa utrymme för nytt! Både inom mitt företagande, men också hos mig själv och i min omgivning. Det kan vara något väldigt litet, och kommer förmodligen även bli större saker. Jag har delat med mig av hur denna reflektion brukar starta nedan.

KICKSTARTA DIN INRE CLEANSE SÅ HÄR:

Steg 1 - Skapa rätt stämning för reflektion, du vet bäst vad det innebär för dig!

Steg 2 - Vilka är de 6 viktigaste områdena just nu i ditt liv? 

Steg 3 - Inom varje område, reflektera över:

- Vilka är dina flaskhalsar, som tar tid och energi från dig?

- Vad skapar frustration hos dig? 

- Om det finns något du gör, tänker eller känner, som inte ger dig något tillbaka?

- Finns det situationer där du lägger tid på något som du faktiskt inte kan påverka?

Dela gärna med dig av vad som kommer upp hos dig när du gör denna reflektion, och du kanske har någon ytterligare fråga som du vill dela med dig av?

Ta hand om dig, 
Emma 

Tillbaka till artikeln

Lämna en kommentar