Varför går jag på så mycket föreläsningar?

Jag fick en fråga häromdagen gällande om det är värt tiden för mig att gå på föreläsningar. Personen ifråga följer mig på Instagram där jag ofta lägger upp events jag varit på samt tipsar om kommande föreläsningar. I mars har jag hittills varit på fem IRL events, de flesta i hel eller halvdagsformat.  De handlar om money mindset, företagande, entreprenörskap, ledarskap samt även personlig utveckling och balans i livet. Och ikväll ska jag gå på en till som handlar om personligt ledarskap.

Jag har reflekterat kring vad detta faktiskt ger mig och har kommit fram till följande:

- Jag är nyfiken och älskar att lära mig om nya perspektiv, nya trender samt att utmana mitt mindset och min business att steppa upp ett snäpp till det bättre. Det blir också ett sätt för mig att stanna upp och reflektera över hur det går för mig både i min business, i relationer och på ett personligt plan.

- Jag skulle så gärna själv föreläsa i framtiden, därav är detta ett ypperligt sätt att lära mig från de bästa i branschen, hitta förebilder och ta beslut inom vad jag vill och inte vill inom detta område. 

- Jag träffar alltid så mycket spännande personer som jag connectar med på dessa events. Från olika bakgrund, yrken, åldrar, länder och detta berikar mig verkligen! Ofta har vi kontakt långt efteråt genom samarbeten, sociala medier & digitala fikor. Detta är extra värdefullt nu när jag driver min business själv och hittills inte har några kollegor, då får jag skapa mina egna branschkollegor istället!

Så vad tror ni jag svarade på frågan? 

Självklart är det värt tiden för mig! Iallafall just nu, där jag är i mig själv och min business, är det riktigt värt varenda minut! Och eftersom jag är en nyfiken person som aldrig vill sluta lära mig känner jag på mig att det kommer fortsätta ett bra tag framöver.

Ta hand om er, 

Emma 

Tillbaka till artikeln

Lämna en kommentar