Vikten av att skynda långsamt

I denna tid på året är vi många som sätter löften, intentioner eller mål som leder oss genom det nya året. Vi får ofta många idéer när vi gör detta arbete, och ofta vill vi komma igång så fort som möjligt med våra handlingar. Om vi skyndar oss in i det nya året med ivriga stormsteg finns det risk att det blir pannkaka av allting innan januari ens hunnit ta slut.

Därför vill jag idag slå ett slag för vikten av att ta det piano!

Det är viktigt eftersom vi först av allt behöver sätta våra mål utifrån ett inre lugn. Där vi inte har bråttom. Det här beror på att vi behöver komma i kontakt med oss själva. Vi behöver komma i kontakt med vårt varför, vad vi vill egentligen och vad vi faktiskt behöver.

Just därför satte jag två veckor av dagliga reflektioner som prio ett i nyårsutmaningen som jag leder för högpresterande kvinnor just nu.  Först vecka tre började vi långsamt skissa på visionen för 2024. För vi behöver låta det ta tid. Så att det blir genuint och äkta. Så att det verkligen är du som pratar, och inte tankar om vad du borde eller måste, eller kanske något som sitter kvar sen barndomen som egentligen inte ligger i linje med dina värderingar, intressen och behov idag. 

Hur går man då tillväga. 

Hitta ett sätt som fungerar för dig för att göra det med ro.

Exempelvis kan du göra en mindre uppgift varje dag som för dig lite närmare din sanning. Det skulle kunna vara en fråga du ställer dig själv, ett verktyg du använder, en podcast du inspireras av etc. Kom tillbaka till den dagen efter, hur går dina tankar om dina svar eller anteckningar då? Den kan vara skönt att samla allting på samma plats, så det är lätt att gå tillbaka till, i en bok, en telefon, på datorn eller vad du nu gillar bäst.

Om du har svårt att hitta detta lugn själv och känner hur tankarna rusar iväg kan det vara en bra idé att  starta med en lugnande aktivitet som du gillar, och sen sätta igång. Eller att göra denna övning tillsammans med en vän som är van att göra detta eller en coach som är expert!

När du har lagt grunden och verkligen står för den, då kommer hela resten av året flyta på mycket lättare! Då får du igen farten som du saktade ned på när du gjorde grundjobbet. Och då håller den också långsiktigt! 

Med det sagt önskar dig dig lycka till med dina mål, intentioner eller löften, vad du än kallar dem! Och hör av dig om du behöver hjälp! 

Ta hand om dig, 
Emma 

Tillbaka till artikeln

Lämna en kommentar